Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka wieprzowa z żeberek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 80 dag
por 1 szt
marchewka 2 szt
seler 20 dag
niewielka pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 5 ziarenek
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka 1 łyzka
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka wieprzowa z żeberek

Żeberka tniemy na małe porcje,opruszamy ze wszystkich stron maka i obsmazamy na rozgrzanym oleju.Przekładamy do garnka.Cebule i por czyscimy,kroimy dosc grubo,i podsmazamy na oleju.Obieramy myjemy a nastepnie grubo kroimy marchewke,pietruszke seler i ogórki.Warzywa dodaj do zeberek.Całosc zalewamy 2 szkl.wody ,dodajemy przyprawy.Opruszamy vegeta i pieprzem.Dusimy 35 minut.Podajemy np.z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.02.2011 10:46
super
iwona332 17.02.2011 10:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak