Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane z rodzynkamii orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos:3 dag masla, 2i 1/2 lyzki maki, 1 i 1/3 szklanki mleka, szczypta gałki muszkatałowej, pieprz,sól
cebula 1 szt.
pomidory 10 szt.
ryż 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
orzechy 3 łyżki
koper 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane z rodzynkamii orzechami

Z umytych pomidorów sciac czapeczki, wydrążyć środkową cześć miąższu i zmiksować go. Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekana cebulke, dodac ryz i grubo posiekane rodzynki i orzechy, Zalać szkl. wody,przykryc i dusic 10 min, na niedużym ogniu, Zdjąć z ognia ,dodac zioła i zmiksowany miąższ pomidorowy wymieszać ,doprawić sola i pieprzem. Napełnić farszem pomidory ,ułożyc w zaroodpornym naczyniu. Maslo rozpuścić w rondelku, dodac make i energicznie mieszajac cienkim strumieniem wlewac zimne mleko. Gotowac mieszajac ,az powstanie gesty słodki sos. Doprawić go do smaku pieprzem, sola i gałka muszkatołowa. Przestudzić i rozłożyć na pomidorach, polac wszystko niewielka iloscia wody i zapiekac około30 mn.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.09.2010 09:45
takich jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak