Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki
woda 1 l
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
ocet 10 % 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki marynowane

Grzyby oczyścić, zostawić całe kapelusze, całe nogi. Zagotować w lekko posolonej wodzie, przez 15 minut. Odcedzić grzyby.

Zagotować wodę z octem, cukrem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Do umytych słoików wkładamy zagotowane i odcedzone grzyby. Zalewamy zagotowaną zalewą grzyby w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 07.03.2012 06:21
apetyczne
jasiek 14.09.2011 17:41
świetne grzybki
Jaheira11 10.08.2011 23:34
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak