Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
cukier 1,5 szkl
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na puch. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet, następnie wymieszać .
Połączyć żółtka z białkami, cały czas mieszając do uzyskania puszystej masy. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką.
Wylać na blachę, wstawić do nienagrzanego piekarnika i piec ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.09.2011 12:57
super
agata1722
agata1722 03.11.2010 08:21
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak