Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki
woda 1,5 l
ocet 1,5 szklanka
sól szczypta
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki marynowane

Grzyby umyć i poobcinać trzonki. Gotować 10-12 min. w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Grzyby włożyć do słoików. Zalać ugotowaną zalewą. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.08.2011 08:38
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak