Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołpaki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
woda 1,5 szklanka
ocet 1,5 szklanka
sól 1-2 dag
cukier szczypta
grzyby 1 "kołpaki"

Przepis i sposób przygotowania na: Kołpaki marynowane

Grzyby umyć i poobcinać trzonki. Gotować 10-12 min. w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Grzyby włożyć do słoików i do każdego włożyć kilka krążków cebuli. Zalać ugotowaną zalewą. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 03.02.2011 18:04
A co to za grzyby? Ja takich nie znam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak