Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z octem i oliwa z oliwek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2-3 Sztuki
czosnek 2 Ząbki
oliwa 5-6 Łyżek
ocet winny 2-3 Łyżki
pomidor 1 Sztuka
Proszutto 5-10 Deko
ser żółty 1-2 Plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z octem i oliwa z oliwek

Na rozgrzaną oliwę wrzucić 2 ząbki czosnku chwilę podsmażyć po czym usunąć go z patelni. wrzucić pokrojoną w talarki cukinie na patelnie i smażyć aż do miękkości, następnie dodać ocet . Całość przyozdobić pomidorkiem i szyneczką \"proszutto\" a nawet można dodać plasterek sera żółtego. Przy podaniu można skropić połówką cytryny \"jeżeli ktoś lubi\" :) Polecam :)

Smacznego !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 29.01.2011 15:01
super
Magda60 08.12.2010 09:18
super
hastalavista 06.12.2010 19:50
uwielbiam włoskie smaki :)
Mysiunia 29.09.2010 08:45
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak