Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe duszone w cebuli i pieczarkach:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1 szklanka
masło 1 łyżka
smalec 1 łyżka
pieczarki 8 szt.
cebula 2 szt.
jajko 2 szt.
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe duszone w cebuli i pieczarkach:

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak