Schab wyśmienity do chleba

Schab wyśmienity do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sxhab

    1 kg
  • sól

    2 łyżki
  • pieprz

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso należy umyć i osuszyć np ręcznikami papierowymi. potem zmieszać wszystkie składniki sól, pieprz i cukier mięso włożyć do woreczka foliowego wsypać mieszanke i dokładnie, szczelnie zamknąć. Włożyć do lodówki na ok 3 dni często przewracając z góry na dół by mięso mogło nasączyć się dobrze. Po tym czasie wyjąć mięso, osuszyć i włożyć do piekarnika na ok 45minut , dusić w temp 70 stopni. Idealne do chleba

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dianix

12.01.2012 20:47
ja takze czosnek dodaje, cukru nigdy

rakow2

10.07.2011 17:45
lubię schab

iwona332

21.06.2011 11:00
super

IlonaAlbertos

10.05.2011 15:17
Ciekawy przepis.

jacel

20.03.2011 15:00
super schabik

Emilia22

30.09.2010 08:06
super

Anna210

23.09.2010 12:45
cuker ? zawsze dawałam czosnek, musze sprobowac :)

marta639

17.09.2010 21:03
Wymiata :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat