Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet wieprzowy siekany :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 30 dag
jajko 1 szt.
cebula 2 szt.
masło 1 łyżka
olej 3 łyżki
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet wieprzowy siekany :

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.
Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 23.07.2011 21:38
jak zawsze Pani potrawy wyglądają bardzo smakowicie i zapewne jeszcze lepiej smakują
Izabela/bella81 11.02.2011 10:23
Piękna księga. Śliczne zdjęcia i bardzo apetycznie wyglądające potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak