Potrawa jednogarnkowa z parowaru

Potrawa jednogarnkowa z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    30 dkg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • marchew

    3 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • pietruszka

    2 sztuki
  • ziemniaki obrane

    6 sztuk
  • zioła i przyprawy

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • zielenina

    do smaku
  • śmietana 12-procentowa

    4 (do gotowania)
  • papryka zielona

    3 sztuki
  • papryka żółta

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kawałeczki, lekko przyprawiamy przyprawą uniwersalną i ziołami, dodajemy pokrojoną cebulę, marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki oraz paprykę w różnych kolorach i wszystko wrzucamy do parowara na 20 minut. Gotową potrawę można zabielić śmietaną i posypać zieleniną. Efekt końcowy - palce lizać!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

10.07.2011 17:44
o jej

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat