Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z nutką anyżu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1 kg
wanilia laski 2 szt
sok z cytryny 100 ml
anyż gwiazdki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z nutką anyżu

jabłka obierz,usuń gniazda nasienne,opłucz.miąższ potnij na spore kawałki.skrop sokiem z cytryny,przełóż do garnka o grubym dnie.dodaj cukier,aznyż i pokrojone na kawałki laski wanilii.składniki doprowadż do wrzenia,po czym zmniejsz płomień i gotuj około pół godziny.często mieszaj.gorący dzem przełóż do czystych słoików i zakręć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak