Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane prawdziwki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane prawdziwki

Prawdziwki oczyścić, zostawić całe kapelusze, całe nogi. Zagotować prawdziwki w lekko posolonej wodzie, przez 15 minut. Odcedzić grzyby.

Zagotować wodę z octem, cukrem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem. Do umytych słoików wkładamy zagotowane i odcedzone prawdziwki. Zalewamy zagotowaną zalewą grzyby w słoikach. Stawiać zakrętką do dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 24.08.2011 08:48
super
goofy9 18.11.2010 15:20
i takie też są
Ania67 18.11.2010 10:57
Wyglądają samkowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak