Dżem jabłkowo-ananasowy

Dżem jabłkowo-ananasowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • kwasek cytrynowy

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka pokroić w kostkę. Ananasy odsączyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. dodać cukier, kwasek cytrynowy i zalewę z ananasa. Całość gotować ok. 30 minut. Włożyć do słoików. Słoiki ułożyć do góry dnem na 5 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

14.04.2013 09:49
bardzo fajny

eliza135

15.11.2012 20:38
palce lizać

rakow2

10.07.2011 17:44
smaczny mniam

Magdalena80

05.06.2011 12:21
fajna sprawa z takim dżemem...

kate.500

08.04.2011 08:09
super wygląda, ale zapewne jeszcze lepiej smakuje...

stokrotka

03.04.2011 11:49
fajny

izapozdro

28.03.2011 20:43
bardzo lubię dżemy

AgaS10

26.03.2011 23:54
pyszny dżemik:)

Izabela28

26.02.2011 12:25
fajny dżem:)

Krzysztof42

14.12.2010 15:26
dobry dżem zawsze się przyda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat