Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-ananasowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
ananas w puszce 1 puszka
Kwas cytrynowy Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-ananasowy

Jabłka pokroić w kostkę. Ananasy odsączyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka. dodać cukier, kwasek cytrynowy i zalewę z ananasa. Całość gotować ok. 30 minut. Włożyć do słoików. Słoiki ułożyć do góry dnem na 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:49
bardzo fajny
eliza135 15.11.2012 20:38
palce lizać
rakow2
rakow2 10.07.2011 17:44
smaczny mniam
Magdalena80 05.06.2011 12:21
fajna sprawa z takim dżemem...
kate.500 08.04.2011 08:09
super wygląda, ale zapewne jeszcze lepiej smakuje...
stokrotka 03.04.2011 11:49
fajny
izapozdro 28.03.2011 20:43
bardzo lubię dżemy
AgaS10 26.03.2011 23:54
pyszny dżemik:)
Izabela28 26.02.2011 12:25
fajny dżem:)
Krzysztof42 14.12.2010 15:26
dobry dżem zawsze się przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak