Pierś z kurczaka w winie

Pierś z kurczaka w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    2 szt
  • musztarda miodowa

    2 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki
  • wino białe wytrawne

    0,5 szklanki
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety podzielić na porcje. cebulę zetrzeć na tarce. Musztardę wymieszać z oliwą, winem i cebulą. Doprawić solą. Brytfanę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na niej porcje mięsa, polać sosem i szczelnie zawinąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 35-40 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

10.07.2011 17:44
a co na to kurczak ze go opili ?

adam1f

21.05.2011 00:12
pycha

Izabela28

26.02.2011 12:24
smaczne;)

zuzanna6

21.10.2010 10:22
ciekawy przepis ,wypróbuję.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat