Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś pieczona z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula biała 1-2 sztuki
Majeranek suszony Prymat
papryka zielona 2-3 sztuki
papryka żółta 2-3 sztuki
papryka czerwona 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś pieczona z papryką

Pierś myjemy, obieramy ze skóry, nacieramy w/w przyprawami kilka godzin przed pieczeniem. Paprykę i cebulę kroimy w paseczki. Pierś wkładamy do naczynia żaroodpornego w koło układamy pokrojoną paprykę i cebulkę. przykrywamy naczynie i pieczemy do uzyskania miękkości. ok. 15 min przed wyjęciem pierś możemy podlać winem dla urozmaicenia smaku:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak