Pierś indyka z pomarańczą

Pierś indyka z pomarańczą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone morele

    20 dag
  • wermut

    100 ml
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka
  • pomarańcza

    1 szt
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą, przyprawami, skropić oliwą i wermutem. Odstawić na ok 4 godz. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym, wlać na dno 1/2 szkl. wody. Na mięsie ułożyć kawałki masła, morele i skórkę. Piecz pod przykryciem ok. 1 godz. w temp 180 st C, polewając sosem i odwracając mięso. Ostatnie 15 min. piec bez przykrycia by zarumieniła się skórka.Brzoskwinie podgrzać razem z syropem. Pieczeń pokroić na plastry, podawać z pokrojoną pomarańczą, brzoskwiniami i żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

18.09.2011 09:35
rewelacyjny przepis

Anna141

01.07.2011 10:16
pycha

iwona332

01.11.2010 12:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat