Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z pomarańczą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone morele 20 dag
wermut 100 ml
skórka pomarańczowa 1 łyżka
pomarańcza 1 szt
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z pomarańczą

Mięso natrzeć solą, przyprawami, skropić oliwą i wermutem. Odstawić na ok 4 godz. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym, wlać na dno 1/2 szkl. wody. Na mięsie ułożyć kawałki masła, morele i skórkę. Piecz pod przykryciem ok. 1 godz. w temp 180 st C, polewając sosem i odwracając mięso. Ostatnie 15 min. piec bez przykrycia by zarumieniła się skórka.Brzoskwinie podgrzać razem z syropem. Pieczeń pokroić na plastry, podawać z pokrojoną pomarańczą, brzoskwiniami i żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.09.2011 09:35
rewelacyjny przepis
Anna141
Anna141 01.07.2011 10:16
pycha
iwona332 01.11.2010 12:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak