Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
sól, pieprz
olej
cebula czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
świeże zioła np. bazylii 8 dag
wędzony łosoś 20 dag
cytryna 1/2 szt
jogurt naturalny 15 dag
śmietana 30% 15 dag
awokado 1 szt
gotowane krewetki 10 dag
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki wyszorować, osuszyć i posolić, a następnie zawinąć osobno w folię aluminiową, piec około 1 godziny. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zioła drobno posiekać, płaty łososia (z wyjątkiem jednego, który pokroić w paski) pokroić w kostkę, Wycisnąć sok z cytryny. Jogurt wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny, dodać pokrojoną cebulę, czosnek, zioła i kostki łososia, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać i przekroić na połowy, usunąć pestkę, miąższ pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć, zrobić zagłębienie i napełnić farszem, polać sosem, przybrać cząstkami awokado, pasemkami łososia, krewetkami i koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.10.2010 17:59
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak