Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout słonecznikowy z brokułem i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 200 g
brokuł mały 1 szt.
słonecznik łuskany 4 łyżeczki
cebula biała 1 szt.
makaron wstążki 1/2 paczki
sól, pieprz,curry
olej słonecznikowy
bulion warzywny 50 ml
jogurt naturalny 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout słonecznikowy z brokułem i kurczakiem

Nasiona słonecznika wyprażyć na patelni bez tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić na kawałki. Brokuła umyć, oberwać różyczki, mięso umyć pokroić w paski. Makaron wrzucić do gotującej się lekko posolonej wody i gotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Olej rozgrzać na patelni. Mięso obsmażać mocno ok 5 minut. Dwie minuty przed końcem dodać cebulę i brokuły, doprawić solą pieprzem i curry. Dolać bulion i jogurt, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z dwoma łyżkami wody, wlać do potrawy, zagotować. Ragout nakładać na talerz razem z makaronem. Posypać ziarnem słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 04.09.2011 20:50
Super
rosik93 13.05.2011 23:13
mniam
jolaxa1 16.01.2011 14:25
super
Justyna70 19.09.2010 10:40
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak