Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
pieczarki 30 dkg
jaja 4 szt.
mleko 1/2 szklanki
bułka 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokroić. Cebulę posiekać i udusić ją z pieczarkam. Bułkę namoczyć w mleku i lekko odcisnąć. Jaja ugotowac na twardo, ostudzic, obrać i drobno pokroić. Wszystko wymieszać z Kucharkiem i doprawić solą i pieprzem do smaku. Następnie na liście kapusty kładziemy farsz i zawijamy w ruloniki, potem zrumienić na patelni i przełożyć do rondelka, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Można również zapiec gołąbki w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak