Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na golonce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg kiszonej kapusty
2 małe przednie golonki
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-, majeranek
czosnek
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na golonce

Golonki umyć, dodac obrane i pokrojone warzywa, czosnek, listek laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Gotować do miękkości. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach włożyć odciśnietą i drobno pokrojoną kapustę.gotować dalsze 15 min. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na złoto. Dodać do zupy.doprawić wg. uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:37
Dobra zupa.
ela16 06.01.2012 10:09
lubimy....
Ewelina38 04.04.2011 22:59
uwielbiam dania kapustne, a takim kapuśniaczkiem to nawet teraz, pomimo tak późnej godziny bym nie pogardziła :)))
Henryka2 07.02.2011 18:08
Berys18 wygląda apetycznie ale nie przedstawia mojej zupy.
berys18 07.02.2011 12:53
wygląda super
Izabela/bella81 17.10.2010 22:01
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak