Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

15 ząbków czosnku
majeranek
olej
łyżeczka soli
przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony

boczek nacinamy nozem w kilku miejscach. Do misieczki wlewamy ok pół literatki oleju, wciskamy czosnek, dajemy soł, jarzynkę, zioła prowansalskie i dużą ilość majeranku, mieszamy i dokładnie nacieramy tym boczek i wkładamy do nacietych miejsc ta marynate. składamy i odnosimy w zimne miejsce na ok 12-14 godzin. Po tym czasie przekrawamy boczek na pół i zwijamy dwie rolady, obwiązując ściśle sznurkiem. Posyopujemy jarzynką, wkładamy do specjalnego woreczka i pieczemy ok 1,5h, po tym czasie przekrawamy woreczek i pieczemy jeszcze pół godziny, co troche polewamy wytopionym tłuszczem, aby mieso złapało ładny kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.10.2012 16:08
tez tak robię
Bożena13 23.06.2012 23:09
też tak robię;))
edi 01.02.2012 13:16
extra:)
aleksa123 15.12.2011 22:37
super wygląda
iknkirke 27.03.2011 13:49
fajne
caroline1983 21.02.2011 19:22
dobry do chleba
monisia1977 24.11.2010 07:23
dobre
ewasylwia 12.11.2010 09:22
taki własnoręcznie upieczony jest najlepszy
Przemek4 18.09.2010 23:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak