Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dag
kości wieprzowe 50 dag
kwas z ogórków 1 szklanka
woda 2 l
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz po wiejsku

Buraczki ugotowac w łupinach, obrac i pokroic w cienkie plastry. zalac przygotowanym wywarem z włoszczyzny i kosci i gotować wolno okolo 30 min. dodajac czesc kwasu z ogorków. Na koniec dodajemy pozostały kwas, śmietane roztarty czosnek i lisc laurowy, doprawic do smaku zagotowac, doprawic sola i pieprzem. Podawac z fasola lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 21.02.2011 10:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak