Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w warzywnej potrawce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
marchewka z groszkiem 1 słoik
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
ogórek kiszony 2 szt
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w warzywnej potrawce

Pieczarki kroimy w ćwiartki, smażymy na gorącym oleju, przekładamy do garnka.
Mięso pielone doprawiamy, dodajemy bułkę, jajka i formujemy klopsy, które obtaczamy w mące. Smażymy na gorącym oleju i przekładamy do pieczarek.
Dodajemy groszek z marchewka, dolewamy wody by klopsiki były zanurzone. Doprawiamy vegetą.
Na koniec wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki.
Dusimy ok 10 min.
Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 22.10.2011 17:14
może być dobre
Dorota76 17.10.2011 20:21
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak