Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z pieczarkami i szynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 deko
drożdże 3 deko
pieczarki 5 duzych
szynka 10 plastrów
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z pieczarkami i szynką

Drożdże pokrusz, zalej 150 ml letniej wody i odstaw, by napęczniały (ok. 5 minut). Mąkę wsyp do miski, na środku zrób dołek, wlej drożdże, dodaj łyżkę oliwy, sól i cukier. Wszystkie składniki wyrabiaj przez 10 minut na gładkie, elastyczne ciasto, dodając -jeśli trzeba -mąkę. Z ciasta uformować kulę, przykryj ją ściereczką i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Teraz nagrzej piekarnik do temperatury 260°C. Przygotuj nadzienie: pieczarki umyj, pokrój w talarki. Ser zetrzyj na wiórki, szynkę w plasterki,
Ciasto uformować w płaski, cienki placek, rozłóż go na blasze posypanej mąką posmaruj przecierem pomidorowym i posyp przyprawa do pizzy. Na cieście ułóż pieczarki, szynkę, pokrojone , ser posyp jak już będzie prawie upieczona

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.09.2011 09:12
lubię
Gonia555 23.01.2011 19:10
Taka najlepsza
iwa643 18.09.2010 14:35
lubie pizze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak