Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy ketchup babci Geni

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
jabłka 0,5 kg
cebula 25 dag
musztarda 5 dag
cukier 25 dag
pieprz (mielony i cały)
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ocet 100 ml
sól 3 płaskie łyżki
marchew 0,5 kg
seler 0,5 kg
pietruszka 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy ketchup babci Geni

Pomidory, jabłka, warzywa i cebulę zmielić przez maszynkę, dodać przyprawy i zostawić na 24 godziny. Następnie gotować 3-4 godz., przetrzeć przez sito i wlewać gorące do słojów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.09.2011 07:58
ależ to musi smakować :)
Justa32 03.08.2011 22:57
pychotka
Izabela/bella81 01.07.2011 10:10
Wszystko co zrobione \"po domowemu\" nie ma porównania z kupnym :)
pacpaw 30.06.2011 20:57
nigdy jeszcze domowego keczupu nie robiłem, a podobno w smaku nic sie z nim nie równa
romanrafal
romanrafal 11.03.2011 13:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak