Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek(zakwas)

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb razowy 10 kromek
czosnek 2 ząbki
woda 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek(zakwas)

Chleb razowy podsuszyć w piekarniku,lekko zrumienić, zalać przegotowaną ostudzoną wodą , dodać czosnek i pozostawić w cieple na 3-4 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.11.2013 19:19
lubię taki żurek!
kate.500 03.08.2013 08:49
ale bedzie pyszny zurek ;-))
Habibi 10.10.2012 19:16
Też taki robię, jednak chlebek żytni suszę i przy okazji rumienię w tosterze - tak jest znacznie szybciej i wygodniej ;)
IZABELA29 11.05.2012 07:01
bardzo przydatne
Aneta41 03.03.2012 13:43
nie ma to jak samemu zrobic zakwas:)
smakoszek 01.01.2012 12:24
SUPER
maciek7 28.09.2011 21:34
ja też muszę w końcu go zrobić :)
kuklik 23.08.2011 15:49
muszę w końcu zrobić
ben-ka 15.05.2011 10:09
Muszę się nauczyć sama robić zakwas:)
Ewa104 24.03.2011 21:27
Zapisuję przepis,może kiedyś zrobię sama.
Ewelina47 07.03.2011 09:27
nie przepadam za żurkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak