Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
białko 3 sztuki
cukier 12 dag
kokos 12 dag
krem do tortów śmietankowy lub waniliowy 2 sztuki
polewa czekoladowa
kokos do dekoracji
nitki czekoladowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kokosowy

Upiec biszkopt w tortownicy wg. przepisu Biszkopt (pieczemy dłużej ok. 30 minut), białka ubić z cukrem, wymieszać z kokosem i upiec również w tortownicy na złoty kolor (ok. 15 minut), biszkopt i kokos pozostawić do wystudzenia. Przygotować krem wg. przepisu na opakowaniu. Biszkopt przeciąć na dwa blaty, nasączyć mocno alkoholem - kokos również. Spód biszkoptu posmarować kremem, nałożyć kokos znów posmarować kremem, przykryć górną częścią biszkoptu. Boki tortu posmarować kremem i posypać kokosem wymieszanym z nitkami czekoladowymi. Sporządzić polewę - wg przepisu polewa czekoladowa i letnią polać wierzch tortu. Wierzch tortu udekorować pozostałym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 15.08.2011 18:52
dekoracja tortu - pierwsza klasa!
SyMiki 10.08.2011 18:59
super
Natalia37
Natalia37 23.06.2011 09:24
przepiękny tort ja tez uwielbiam robić torty tylko nigdy takie śliczne nie wychodzą ;-)
amorzenek 19.09.2010 08:25
piękny
iwa643 19.09.2010 08:12
pięknie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak