Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podsmażane parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grubych parówek 6 sztuk
pieczarek 15 sztuk
cebula 1 mała
żółtego sera 2 plastry
Grill przyprawa klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Podsmażane parówki

Pieczarki
umyć, pokroić na połowy. Wrzucić na patelnię. Gdy puszczą sok odlać, dodać masło i chwilę podsmażyć. Przełożyć do miseczki. Na rozgrzany olej kłaść ponacinane parówki w kilku miejscach rozcięciami do dołu. Chwilę smażyć i obrócić. Parówki posypać przyprawą grillową i pokrojonym drobno serem. Przykryć i smażyć do rozpuszczenia się żółtego sera. Z usmażonymi pieczarkami wymieszać trochę drobniutko pokrojonej cebulki i dodać do parówek. Dusić chwilę na wolnym ogniu. Gorące parówki przełożyć na półmisek i polać ketchupem. Całość obsypać pieczarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 08.05.2012 10:54
lubię parówy
Joanna108
Joanna108 22.11.2010 08:58
Zachęcająco wyglądają :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak