Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka i serka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 0,5 kg
ser żółty 20 dag
żółtko jajek 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
bułka czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka i serka

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak