Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna galaretka na wiosnę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dag
marchewka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por 1/4 sztuki
groszek konserwowy 0,5 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
sól do samku
pieprz do smaku
natka pietruszki odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna galaretka na wiosnę

Umyte i osuszone mięso przekroić na 4 równe części. Obrać cebulę, umyć wraz z selerem i porem. W odrobinie zimnej wody rozpuścić żelatynę. Do garnka wlać półtora litra wody. Włożyć mięso, warzywa i doprawić do smaku. Gotować aż mięso będzie miękkie. Wyjąć mięso i warzywa. Zachować 1 litr wywaru. Do wywaru dodać żelatynę. Podgrzać, nie gotować. Mięso pokroić na kawałki, marchew w plastry. W głębokim naczyniu ułożyć na dnie mięso i zalać żelatyną. Gdy przykryje mięso odstawić do lodówki po ostygnięciu. Na zastygniętym spodzie ułożyć marchew z groszkiem, zalać żelatyną i też schłodzić. Na górze ułożyć pozostałe mięso i znów zalać żelatyną, schłodzić. Udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 06.07.2011 17:12
można by spróbować
marcia71 17.05.2011 00:48
zdrowe na stawy
marenka 18.10.2010 07:25
Fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak