Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozczyn na żur

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
woda
mąka na żurek lyzki
chleb razowy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Rozczyn na żur

Chleb rozdrobnić i włożyć do słoika razem z obranym czosnkiem i mąką. Zalać wodą. Odstawić na 4 dni w ciepłe miejsce. Po tym czasie rozczyn jest gotowy. W słoiku zawsze zostawić na dnie trochę rozczynu, aby następnym razem dodawać tylko mąkę i czosnek i zalewać woda.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak