Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
cukier 30 dag
mleko 150 ml
mąka 35 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy
kakao 2 łyżeczki
masło 15 dag
wiórki kokosowe
Polewa:
masło 4 łyżki
cukier puder 150 g
kawa zimna mocna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto czekoladowe

Jajko ubij z cukrem na puszystą masę i dolej mleko. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i kakao. Dodaj do jajka i delikatnie wymieszaj, na koniec wlej rozpuszczone masło.
Ciasto wylej do prostokatnej formy, wyłożonej papierem i piecz ok 15-20 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Na wolnym ogniu rozpuść masło, dodaj cukier, kawę i cukier waniliowy, dokładnie mieszaj, nie gotuj masy.
Polej gotowe ciasto i posyp wiórkami kokosowymi.
Podziel ciasto na małe kwadraty i podawaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 07.01.2012 12:51
mniam
Smakosz6 11.10.2010 11:23
smakowite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak