Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z zasmażką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 250 gram
boczek 100 gram
marchew 4 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
masło
mąka
majeranek
bulion 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z zasmażką

Fasolę należy troszkę podgotować. Następnie odcedzamy ją i przelewamy do bulionu. Dodajemy pokrojoną w paseczki marchewkę, boczek i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy ok. 30 minut. Przyżądzamy zasmażkę z masła i mąki dodajemy do zupy, wsypujemy majeranek i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.10.2012 16:46
moja ulubiona
Margo1 17.10.2012 16:46
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak