Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
szynki 4 plasterki
papryka czerwona
odrobina masła
sól i pieprz
jajko
przyprawa do potraw Kucharek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Piersi opłukać dokładnie, rozkroić na 4 porcje, trochę rozbic. Posypać solą, pieprzem, odstawić na chwilę. Zwijać roladki: na płat położyć po 2 plasterki jajka, na to szynka, potem kawałek papryki i troszkę masła. Zwinąc w rulon i spiąć wykałaczkami, obtoczyć w jajku wymieszanym z kucharkiem i przyprawą, potem w bułce tartej, smażyć na rumiano na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 07.03.2011 15:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak