Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki niecałe pół kg
letniej wody szkl
jajko
szczypta soli
jabłka
masło i cynamon do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jabłkami

Mąkę wsypać na stolnicę, wbić jajko i wlać wodę, wyrabiać ciasto aż będzie jednolite i elastyczne, rozwałkować i wykrawać kółeczka szklanką. Nakładać po kawałku jabłka, zlepić i ugotować w osolonym wrzątku. Polać stopionym masłem, np. z cynamonem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.08.2012 09:19
pycha
ewaa 18.02.2012 22:24
pyszne...delikatne w smaku
iknkirke 23.02.2011 20:00
Z jabłkami jeszcze nie jadłam, ale przy najbliższej okazji wypróbuje przepis.
katarzynka455 10.01.2011 11:02
smaczne
etka 25.09.2010 00:19
musze koniecznie zrobic!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak