Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa z pekińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskiej główka
cebule 2
marchewki 2
sól
pieprz
mały słoiczek majonezu
gorąca woda 1/2 szkl
cukru 2 łyżki
octu 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa z pekińską

Kapustę poszatkować, obrane cebule pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o gtubych oczkach. Wymieszać, posolić do smaku i popiepszyć, pozostawić na ok. godzinę aby naszła solą i zmiękła. Potem wymieszać skł zalewy-wodę, ocet i cukier, , wlać do kapusty, wymieszać, na końcu dodać majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.11.2010 07:16
dobre sa takie surowki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak