Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń cielęca w sosie ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pęczek pietruszki 1 szt
pęczek tymianku 1 szt
śmietana 30% 15 dag
ostra musztarda 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
schab 1 kg (cielęcy)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń cielęca w sosie ziołowym

Mięso otoczyć w soli i pieprzu, następnie obwiązać sznurkiem w odstępach 2-3cm, jak paczkę, końce sznurka dobrze zawiązać. Włoszczyznę umyć i obrać. Cebulę przekroić na pół. Na stopionym maśle podpiec pieczeń na brązowo, dodać włoszczyznę, cebulę i listki laurowe, ponownie krótko podpiec. Wlać rosół i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem przez godzinę, od czasu do czasu podlewając sosem. Zioła bardzo drobno posiekać. Rosół przecedzić. warzywa wycisnąć, pieczeń wyjąć z garnka. Do wywaru dodać śmietanę i musztardę, zamieszać i zagotować na dużym ogniu. Dodać posiekane zioła, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.12.2011 09:03
smaczne
Roman5 26.10.2010 11:46
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak