Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z białym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti pełnoziarniste 1/2 paczki
spaghetti zwykłe 1/2 paczki
boczek wędzony 100 g
seler naciowy 4 gałązki
śmietana 18 proc 200 ml
sól, pieprz do smaku
zielony pieprz marynowany kilkanaście ziarenek
oliwki nadziewane papryką 70 g
pesto 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z białym sosem

Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na odroinie oleju, dodać do niego seler naciowy pokrojony w plasterki, oliwki pokrojone w plasterki, pesto i śmietanę, dosypać pieprz marynowany i wszystko razem dusić przez chwilkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makarony ugotować wg wskazań na opakowaniu i wymieszać z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.05.2012 19:16
rewelacja;))
rjustysia 11.01.2012 10:09
Bardzo smaczne danie :)
oliwkowa
oliwkowa 01.08.2011 23:24
Mniam
pacpaw 10.06.2011 09:33
nazwa prosta ale jak się przeczyta składniki pełna rozpusta :o)
Grażyna13 30.11.2010 10:45
Smakowite !
Islanzadi 10.10.2010 00:13
Dla mnie spaghetti jest najszybszym sposobem na obiad dlatego też tak bardzo to lubię :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak