Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gaspacho

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 750 gram
ogórek 1/2 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny 1/2 sztuki
bulion drobiowy 200 ml
mięta liście 2 gałązki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: gaspacho

Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, ogórek obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w drobne kawałki. Następnie wszystkie warzywa miksujemy. Czosnek, rozcieramy z oliwą i sokiem z cytryny. Dodajemy do zmiksowanych warzyw. Chłodzimy w lodówce. Podajemy udekorowane miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak