Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI RYBNE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów rybnych 60 dag
głowka kapusty włoskiej 1
sok z cytryny 1/2 szt
pęczek kopru 1
chrzanu 2 łyżki
buljonu warzywnego z kostki 2 szkl
olej 3-4 łyżki
kubek śmietany 18 proc. 1

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI RYBNE

Filety przekrawamy wzdłuż na pół.kroimy na kawałki, solimyi skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy do lodówki. oczyszczamy kapustę i sparzamy ja w wodzie, wycinamy główny nerwi obcinamy liście. Koper siekamy mieszamy z chrzanem i masą cienko smarujemy każdy liść. Wkładamy kawałek ryby i formujemy gołąbki.Cebulę drobno siekamy podsmażamy na łyżce oleju a resztę wlewamy do rądla i wkładamy gołąbki solimy i obsmażamy z każdej strony.Dodajemy cebulę wlewamy buljon i śmietanę, dusimy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak