Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grzybów leśnych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 10 dag
filet z kurczaka 2 sztuki
sos sojowy na farsz 1 łyżka
cebula 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grzybów leśnych

Grzyby oczyścić, pokroić i gotować w osolonej wodzie. W tym czasie pokroić cebule i smażyć je na oliwie aż się zeszklą. Dodać grzyby (wcześniej je opłukać) i doprawić solą oraz pieprzem.
Filety pokroić na mniejsze części, posypać solą i pieprzem, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Polać sosem sojowym i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. C, aż kurczak będzie miał biały kolor. Do naczynia żaroodpornego dodać grzyby z cebulą i zapiekać jeszcze ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 05.03.2012 07:10
na pewno dobra
Marzena34 15.02.2012 19:46
świetnna
Mariusz10 31.01.2012 16:08
super
madi356 07.01.2012 20:40
może być smaczne
agata1722
agata1722 27.07.2011 20:19
można robić właśnie zaczęły się pojawić leśne grzybki
Motorek 08.06.2011 20:23
pycha
MAR3STA 08.04.2011 23:01
rewelacyjna zapiekanka;)
romanrafal
romanrafal 09.03.2011 14:37
zapowiada się smacznie
m1monika 30.01.2011 17:50
fajny przepis :)))
Ewa99 20.10.2010 12:15
trzeba byłoby wypróbować przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak