Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa podgrzybkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 sztuka
fasolka szparagowa 200 g
ziemniaki 6 sztuk
kasza jęczmienna 5 łyżek
marchewka 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
podgrzybki 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa podgrzybkowa

Kość wieprzową, najlepiej z łopatki włożyć do garnka i zalać wodą, wrzucić listek lauowy, ziele angielskie i kaszę i zacząć gotować.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę i dorzucić do zupy. Fasolkę pokroić i tez dorzucić do zupy
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju z odrobiną soli i pieprzu. Grzyby oczyścić, pokroić na dość duże kawałki- mniejsze grzyby zostawić w całości, albo przekroić na pół i wrzucić na patelnię z cebulką. Podsmażać ok 15 minut na wolnym ogniu, potem dorzucić do zupy.
Na końcu dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawić zupę do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak