Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier puder 20 dag
zapach waniliowy KILKA kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier

Białko utrzeć trzepakami, a następnie dodawać stopniowo cukier puder, ciągle ubijając. Po dodaniu cukru pudru dodać kilka kropel zapachu waniliowego, aby pięknie pachniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 02.04.2012 09:33
fajny
treonina 01.07.2011 00:20
świetny na pączki - jeśli pączki to tylko z lukrem!
KasiaK90 12.04.2011 09:55
fajny
plocia 21.01.2011 21:50
szybko i prosto
Krzysztof42 10.12.2010 14:20
lukier chętnie wyliżę
Iwusia 18.05.2010 15:19
Pycha ;)
IlonaAlbertos 17.05.2010 00:03
Zamiast zapachu waniliowego można użyć soku z cytryny lub pomarańczy. Likier jest super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak