Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny ketchup

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
cebula biała 1 kg.
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżki
czosnek 2 łyzki
ocet 10 % 1/2 szkl.
Pieprz biały mielony Prymat 3 łyzki
Ziele angielskie mielone Prymat 1 łyzka
Cynamon mielony Prymat 1 łyzka
olej 4 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny ketchup

Cebule obrać i włożyć do dużego rondla. Dodać resztę składników i gotować na małym ogniu. Po godzinie wyłączyć. Ostudzić, zmiksować blenderem. Zagotować i gorący nakładać do słoików. Odwracać do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 13.05.2013 15:32
dobry,bo własnej roboty
Kryska73 10.07.2011 11:26
ciekawe
Kryska73 10.07.2011 11:26
ciekawe
Łucja1 13.05.2011 14:12
i aromatyczny
Łucja1 13.05.2011 14:11
wspaniały
mamusia1 13.05.2011 14:08
pyszny do dan z grila
mamusia1 13.05.2011 14:08
pyszny do dan z grila
Joanna108
Joanna108 17.12.2010 10:00
od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia domowego ketchupu...może skuszę się na ten przepis...
Margo1 17.09.2010 08:51
też robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak