Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy cynamonowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
mąka 2 szklanka
mleko 1 szklanka
cukier 1/4 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
sól szczypta
rodzynki
olej
cynamon
syrop owocowy
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cynamonowe z jabłkami

W wysokiej misce mieszamy sypkie składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cynamon. Następnie dodajemy jajko, mleko i 2 łyżki oleju. Wszystko miksujemy na dość gęste ciasto. Rodzynki należy wcześniej zmoczyć we wrzątku, żeby zmiękły, a następnie dobrze odsączyć. Jabłka trzemy na grubych oczkach tarki i dodajemy do ciasta razem z rodzynkami.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju, na bardzo małym ogniu.

Osobiście polecam podawać racuchy z malinami, jagodami, lub jeżynami i syropem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak