Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dynia po śląsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1/2 szkl.
woda 1 szkl.
estragon 2 łyzki
Goździki całe Prymat 1 łyżka
cynamon 1 szt.
cukier 1/2 szkl.
sól szczypta
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dynia po śląsku

Dynie pokroić w kosteczkę i nałożyć do słoików. Z reszty składników zrobić zalewę i zalać nią dynię. Słoiki zamknąć i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak