Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z serkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki pomarańczowej 2 opakowania
rodzynek 3/4 szklanki
sera białego 30 dag
budyniu śmietankowego 2 opakowania
mleko 2,5 szklanki
margaryny 1 kostka
ponczu 1 szklanka
cukru 5 łyżek
Biszkopt 1 z 5 jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z serkiem

Upiec biszkopt wg wypróbowanego przepisu. Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki gorącej wody. Odstawić do przestudzenia. Rodzynki umyć. Zagotować 2 szklanki mleka. W pozostałym rozpuścić budyń z cukrem. Ugotować budyń i wystudzić. Przestudzony budyń zmiksować z margaryną. Serek zmiksować dodają lekko tężejącą galaretkę. Wymieszać z rodzynkami. Biszkopt przekroić na połowy. Jedną część nasączyć lekko ponczem. Wyłożyć masę serową. Na nią wyłożyć masę budyniową. Całość przykryć drugą połową. Nasączyć ponczem. Ciasto polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.07.2012 15:02
super ciacho
monika154 11.07.2011 16:59
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak