Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeszki kakaowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna palma-ciasto 280 gr
maka (ciasto) 450 gr
żółtka (ciasto) 4 szt
kakao (ciasto) 2 łyżki
masło (masa) 150 gr
orzechy mielone 200 gr
cukier puder 140 gr
cukier puder 150 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszki kakaowe

Margaryna cukier puder żółtka utrzeć dodać kakao i mąkę. Ciasto ma się nie kleić do rąk można dosypać mąki. Wylepiać foremki i upiec.
Masa orzechowa. Utrzeć masło z cukrem dodać orzechy. Połówki przekładać kremem i zlepiać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zosia1 23.04.2013 13:15
fajna przekąska
Ewelina38 19.06.2012 22:28
przepyszne, kiedyś często je robiłam - teraz przepis troszkę zapomniany ale zapewne wkrótce je zrobię :)
Iwona56 14.03.2012 21:28
cudnie wyglądają
Ela15 15.07.2011 12:00
super
Adamorek 13.07.2011 13:39
świetne
misia53 04.06.2011 16:14
Ja dodaję jeszcze alkoholu do kremu....pycha!
Dorota76 08.03.2011 11:19
świetne
Ewelina47 19.11.2010 09:33
super, jak ze sklepu ale pewnie pyszniejsze
Joanna108
Joanna108 11.11.2010 08:18
Bardzo smaczna przekąska :)
matii6 18.09.2010 17:16
robię orzeszki ale jasne,wypróbuję z twojego przepisu
Margo1 17.09.2010 08:48
fajne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak